Διαπιστεύσεις & δίκτυο συνεργατών στην Ιταλία

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με την Società Dante Alighieri ίσως τον μεγαλύτερο φορέα προώθησης της Ιταλικής γλώσσας και του Ιταλικού πολιτισμού στον κόσμο.

Η  Società Dante Alighieri  ιδρύθηκε στην Ρώμη το 1889 από μια ομάδα πνευματικών ανθρώπων με σκοπό τη διαφύλαξη και τη διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και του Ιταλικού Πολιτισμού στον κόσμο.

Στην Ιταλία υπάρχουν 110 Επιτροπές και σε όλο τον κόσμο πάνω από 400. Η πρώτη Ελληνική Επιτροπή της εταιρείας  ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1983 και επίσημα αναγνωρίστηκε ως μη κερδοσκοπικό σωματείο το 1986. Μέλη της Società Dante Alighieri  μπορούν να γίνουν όλοι όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή την σχέση τους με την Ιταλική Γλώσσα και τον Ιταλικό Πολιτισμό μέσω της ιστοσελίδας: www.ladante.it και αυτόματα όσοι συμμετέχουν στις εξετάσεις P.L.I.D.A.

Istituto Linguistico Mediterraneo. Pisa-Viareggio. Italia (Πίζα, Ιταλία).

Το Istituto Linguistico Mediterraneo  στην Πίζα και στο Βιαρέτζιο της Τοσκάνης είναι μια σχολή με μακρά εμπειρία στη διδασκαλία των Ιταλικών ως ξένης γλώσσας και διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στην προετοιμασία ξένων φοιτητών για την εισαγωγή τους στα Ιταλικά Πανεπιστήμια.

International House. Palermo. Italia (Παλέρμο, Ιταλία).

Amalelingue. Genova. Italia (Γένοβα, Ιταλία).

Cultura Italiana. Bologna. Italia (Μπολόνια, Ιταλία).