Τα Ελληνικά.

Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί έναν ανεξάρτητο κλάδο των Ινδοευρωπαικών γλωσσών. Έχει αποτελέσει και αποτελεί τη γλώσσα αυτόχθονων πληθυσμών στα Νότια Βαλκάνια, τη Νότια Ιταλία, τη Δυτική Μικρά Ασία και το Αιγαίο και διαθέτει μια ιστορία 34 αιώνων γραπτών μνημείων. Το ελληνικό αλφάβητο προήλθε από το Φοινικικό και αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του Λατινικού, Κυριλλικού και Κοπτικού αλφαβήτου.

Η Ελληνική γλώσσα έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην πολιτιστική και γλωσσική ανάπτυξη της Ευρώπης, όπως αυτή διαμορφώνεται σ το Δυτικό  και  Χριστιανικό κόσμο. Τα ελληνικά ήταν η γλώσσα στην οποία διατυπώθηκαν τα θεμελιώδη έργα της Δυτικής Φιλοσοφίας όπως οι Πλατωνικοί διάλογοι, τα έργα του Αριστοτέλη αλλά ακόμα πιο παλιά τα μνημειώδη έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τα επικά ποιήματα του Ομήρου. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε και διαδόθηκε στην Κοινή Ελληνική, η οποία μαζί με τα Λατινικά και τις Πολιτικές και Πολιτιστικές Παραδόσεις του Ελληνο-Ρωμαικού κόσμου αποτέλεσαν τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού.

Τα Ελληνικά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στη Μεσόγειο αλλά και πέραν αυτής κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, συμπεριλαμβανομένων των Αρχαϊκών, Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων και γίνεται τελικά ακόμα και η επίσημη γλώσσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της οποίας η χιλιετή πορεία διαμορφώνει τα ήθη, την τέχνη και τη σκέψη του Μεσαιωνικού κόσμου. Στη σύγχρονή της εκδοχή, η ελληνική γλώσσα αποτελεί την επίσημη γλώσσα του Ελληνικού και Κυπριακού κράτους και μια από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γλώσσα μιλιέται από τουλάχιστον 13 εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις κοινότητες της Ελληνικής Διασποράς, καθώς και σε θύλακες αυτοχθόνων Ελλήνων στη Μικρά Ασία (Τουρκία), Νότια Ιταλία (Καλαβρία και Απουλία) και στα Νότια Βαλκάνια (Αλβανία, ΠΓΔΜ).

Ελληνικές λέξεις και παράγωγα χρησιμοποιούνται συχνά ακόμα και στις μέρες μας στη διατύπωση νέων όρων στην Ιατρική και στις επιστήμες γενικότερα, όπου τα ελληνικά και τα λατινικά είναι οι πρωταρχικές πηγές άντλησης όρων και λεξιλογίου σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερες από 50 χιλιάδες Αγγλικές λέξεις προέρχονται από τα Ελληνικά, τα οποία αποτελούν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης  για τη διατύπωση λέξεων-εννοιών σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Στο Σyλλαβus επιθυμούμε να  συνεισφέρουμε στη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, οργανώνοντας μια σειρά μαθημάτων Γλώσσας και Πολιτισμού για ξένους στη γενέτειρα του Ομήρου τη Χίο. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ιδέα της διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών των οποίων η συστηματική μελέτη θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τους μαθητές μας εντός ή εκτός των συνόρων να προσεγγίσουν καλυτέρα την Ελλάδα του σήμερα αλλά και να κατανοήσουν την άρρηκτη σχέση της με την Ελλάδα του χθες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Νέα Ελληνικά και τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα : www.greek-language.gr.